50-годишен свещеник от Старозагорската митрополия е обвинен от Хасковската районна прокуратура

...
50-годишен свещеник от Старозагорската митрополия е обвинен от Хасковската районна прокуратура
Коментари Харесай

Задържаха свещеник за разпространение на п**но с деца в Хасковско

50-годишен духовник от Старозагорската митрополия е упрекнат от Хасковската районна прокуратура за разпространение на нецензурен материали с присъединяване на малолетни, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Мъжът е бил арестуван от чиновници на ГДБОП. Установено е, че от март 2023 година до октомври 2023 година е разпространявал посредством мобилни приложения порноматериали – фотоси и видеоклип с присъединяване на лица с неустановена идентичност, на забележима възраст под 18 години. При осъществените претърсвания тук-там, които е обитавал, са конфискувани един портативен компютър и два мобилни телефона със фотоси и видеоклипове с порнографско наличие.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа. По делото се правят разпити на очевидци и огледи на материални доказателства. Предстои назначение на експертизи.

Старозагорската света митрополия в профил служителя от диоцеза си. Той е освободен от всякакво свещенослужие в епархията и отвън нея, до привършване на заведеното му църковно-наказателно дело.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР